TURKISH STUDENT - Yurtdışı Eğitim Rehberiniz
HomeHaberlerYurtdışında Üniversite Eğitimi IEFT’de !

Yurtdışında Üniversite Eğitimi IEFT’de !

“Sadece üniversite mezunu olmak yetmez! Bir yabancı dil de yeterli değil! Kendini sürekli geliştirmen gerekiyor! Yarış büyük, ön plana çıkman lazım!” Bu cümleler bir yerden tanıdık geldi değil mi? Hepimizin büyüklerimizden sıkça duyduğu bu uyarıların haklı olduğunu kendi gözlerimizle de görüyoruz artık… Peki yok mu bunun bir çaresi? Bu yarışta ön plana çıkılamaz mı? Korkmayın cevabımız olumlu yönde… Bu yarışta ön plana çıkmanın bir yolu var. Kendinizi geliştirmenin bir yolu var. Üniversiteden mezun olduğunuzda özgeçmişinizle dikkatleri üzerinize çekmenin bir yolu var. Bu yol da yurtdışından geçiyor…

Yapılan araştırmalara göre yurtdışında eğitim alıp çalışmak için kendi ülkesine geri dönenler ülkesinde eğitim alan rakiplerine göre daha çabuk ve daha yüksek ücretlerle iş bulabiliyor. Hal böyle olunca yurtdışında eğitime olan ilgi de gün geçtikçe artıyor. İşverenlerin ‘yurtdışında eğitim iyidir’ algısı sadece Türkiye’de değil tüm dünya ülkelerinde aynı şekilde. Çünkü yurtdışında üniversite eğitimi alan bir öğrenci sadece bilimsel bilgiyle kendiniz geliştirmez, farklı kültürleri öğrenip, iletişim becerilerini de geliştirir. Yurtdışında yaşamak bireye öyle güzel özellikler katar ki bu insanlar iş hayatında pek çok beceriye doğal olarak sahip olurlar. İşverenler; sorunlara pratik çözümler bulabilen, inisiyatif alabilen, vizyonu geniş, iletişim becerileri kuvvetli, ön sezileri yüksek, dünyadaki gelişmelerle organik bağlantısı olan kişileri haklı olarak tercih eder.  

Yurtdışında Üniversite Eğitiminin Maliyetleri Yüksek midir?

Bu konu tercih ettiğiniz ülkeye ve sizin yaşam standartlarınıza göre değişmektedir. Tabi bir de konuya hangi yönden baktığınız da önemlidir. Geleceğine yatırım yapmak arzusunda olan bir öğrenciyle, eğlence amacıyla yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencinin harcadığı paranın geri dönüşü farklı olacaktır. Türkiye’de bir devlet üniversitesinden mezun olan öğrencinin gideceği ek kurslar, sertifika programları ve ek eğitimlerle kendini desteklemesi, milyonlarca rakibi arasından sıyrılacak farklar yaratması ve bunun için bir bütçe harcaması gerekir.

Bir vakıf üniversitesine giden öğrenci iyi ve kaliteli bir eğitim almak isterse ödeyeceği okul ücretleri bir hayli yüklü olacaktır. Öğrencilerin harcadığı bütçe ortalama bir yurtdışı üniversite ile hemen hemen aynıya gelecektir. Belki bir miktar daha fazla harcama yapılabilir fakat bu da öğrencinin ülkeye geri döndüğünde gireceği işlerde alacağı maaşın daha yükse olması ve daha hızlı iş bulabilmesi gibi faktörler göz önünde bulundurulduğunda değecek bir harcamadır. Bunun yanı sıra öğrenci gittiği ülkede çalışmanın yollarını da bularak kendisine uluslararası camiada etkin olarak çalışabileceği bir iş sahibi olacaktır ve kazancın bununla doğru orantılı olarak yükselecektir.

Türkiye’deki eğitim standartları tüm üniversitelerde aynı seviyeye getirilmeye çalışılsa da bu konuda problemler vardır. Küreselleşen dünyada değerli bir diplomaya sahip olmak önemlidir. Diplomanızın sadece Türkiye’de geçerliliğinin olması yeterli değildir. Dünya çapında saygı gören üniversitelerden mezun olmak geleceğinizde fark yaratacaktır.

Hangi ülkede eğitim almak istediğinize karar verdikten sonra IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarlarını ziyaret edip buradaki üniversite yetkilileriyle birebir görüşme yapmanızı öneririz. Başarılı bir öğrenciyseniz eğitim harcamalarını karşılamak için burs imkanlarını da bu fuarda bulabilirsiniz. 

Yurtdışında Üniversite Eğitimi Almak İçin İyi Seviyede İngilizce Bilginiz Olmalı Eğer Yoksa da Üzülmeyin Çözümü Var!

Yurtdışında üniversite eğitimi alabilmek için dil yeterliliği en önemli konudur. Yabancı dil seviyesi üniversitelere doğrudan kabul için yeterli olmayan öğrenciler “Foundation” “Access” veya “Bridging” veya “A Level” olarak adlandırılan ve genelde bir akademik yıl süren hazırlık kursları takip etmek zorundadır. Programı başarıyla tamamlayan öğrenci akademik danışmanlar tarafından yurtdışı üniversitelerine yerleştirilir.

Üniversite hazırlık; İngiltere, Amerika, Kanada, Avustralya, Fransa, Almanya, Çin ve diğer ülke okullarında verilir. Üniversiteye hazırlık kursları 6 ya da 9 ay devam eder. Programı başarıyla tamamlayan öğrenci başarı seviyesine, yapmak istediği eğitim alanına göre bir üniversiteye yerleştirilir. Bu program özellikle yurtdışında doğrudan üniversite eğitimi yapmak için dil ve/veya akademik seviyeleri yetersiz olan öğrencilere tavsiye edilir. Bu kurslar, özellikle bir üniversite kampüsünde ya da bağımsız bir kolejde verilir.

IEFT Fuarlarına katılan üniversite ve kolejlerin pek çoğunda üniversite hazırlık eğitimi verilmektedir. INTO Pathways, Navitas, Kaplan International Colleges, Study Group gibi üniversite hazırlık alanında uzman kurumlar IEFT fuarlarında olacaklardır.

“4 Yıllık Masrafı Karşılayamam” Diyenler 2 Yıllık Ön Lisans Programlarını Deneyebilir…

Yurtdışındaki ön lisans programları son dönemde ilgi gören programlar arasındadır. 4 yıllık bir eğitim harcamasını karşılayamayacak olanlar 2 yıllık ön lisans programlarını tercih edebilir. Yurtdışında ön lisans eğitimi genelde üniversite bünyesinde verilmez. 2 yıllık “Community Colleges” veya “TAFE” ya da “HND” okullarında verilir. “Community Colleges” Amerika ve Kanada’da yaygın olan okullardır.

Devlet-Eyalet sistemine bağlı olan “Community Colleges” lerde 2 yıllık ön lisans (Associate Degree) yapan öğrenciler, dilerlerse 2 yıllık eğitim sonrası kariyerlerine başlarlar veya bir devlet ya da özel üniversiteye 3. sınıftan transfer olup lisanslarını tamamlayarak üniversite mezunu olurlar. IEFT Fuarlarında Amerika, İngiltere, Kanada’dan 2 yıllık eğitim veren kurumlar katılmaktadır.

Neden Yurtdışında Üniversite Eğitimi?

  • Herhangi bir sınava girmeden seçtiğiniz bölümün yeterliliklerini sağlıyorsanız, eğitime başlayabilirsiniz.
  • Akademik araştırma yapabilecek seviyede yabancı dil öğrenirsiniz.
  • Avrupa’da bir üniversite tercih etmeniz durumunda 3 yılda üniversiteden mezun olursunuz.
  • Farklı kültürlerden kişilerle uzun yıllar geçireceğinizden dolayı dünya bakışınız ve vizyonunuz gelişir.
  • Çok uluslu, küresel şirketlerin etik değerlerini ve çalışma standartlarını okurken öğrenme ve gözlemleme şansı yakalarsınız.
  • Milyonlarca rakibiniz arasından sıyrılıp hızlıca, iyi bir maaşla iş bulma şansınız artar. 

 Fuara katılım için: www.ieft.com.tr

Tags

info@turkishstudent.com.tr

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.